Springfinger - bliv klogere på symptomer og behandling
En springfinger medfører, at fingeren er svær at strække ud grundet irritation og hævelse ved bøjescenen. Det er ikke en farlig tilstand, men den kan være ubehagelig. Her kan du blive klogere på de forskellige behandlingsmuligheder.
Hvad er symptomerne på en springfinger?
Når der opstår irritation og hævelse i fingerens bøjeled, kan det medføre, at fingeren sætter sig fast i en bøjet stilling. Fingerens position kan minde om, hvis den lå på en aftrækker, hvorfor tilstanden også har fået tilnavnet “triggerfinger”. Fingeren vil være svær at udstrække og det kræver over hjælp fra den anden hånd.
Alle fem fingre kan i princippet rammes af tilstanden, men det går dog oftest ud over langfingeren og ringfingeren.
Springfinger behandling
Der findes forskellige behandlingsmuligheder, når det kommer til en springfinger. Man kan for eksempel få foretaget en indsprøjtning af binyrebarkhormon, der kan dæmpe irritationen og hævelsen.
I nogle tilfælde kan et mindre kirurgisk indgreb blive nødvendigt.
Særligt for børn
Tilstanden ses også hos børn og her er det i langt de fleste af tilfældene tommelfingeren, der rammes. Hvis man sætter tidligt ind, kan fysioterapi have en gavnlig effekt og gerne i kombination med bandagering.
I tilfælde hvor tommelfingeren ikke har været rettet ordentligt ud i mere end 6 måneder anbefaler man som regel en operation, da fysioterapi her vil have en mindre effekt end ellers.
Du kan læse meget mere om symptomer og behandlingsmuligheder hos Sundhed.dk.
Hos FysioDanmark beskæftiger vi os med mange kropslige lidelser, og på vores hjemmeside kan du blandt andet blive klogere på nedsunket forfod, kramper i benene og hold i ryggen.