Nedsunket forfod - Forstå symptomer og øvelser til din skade

Mange lider af en nedsunket forfod, hvilket ikke er alvorligt, men det kommer af at trædepudens fedtvæv forsvinder. Det giver blandt andet stor træthed i foden. Bliv klogere på symptomer og øvelser.

nedsunket forfod

Nedsunket forfod symptomer og tilhørende øvelser

Oplever du ømhed på dine fødder, kan det potentielt være symptomer på en nedsunket forfod. De typiske tegn på denne tilstand er ømhed under foden, og omkring foden.

Denne tilstand er også kaldet forfodsplatfod, forfodsnedfald og har sin medicinske betegnelse metatarsalgia. Symptomer på nedsunket forfod kommer ofte roligt med tiden, og er ikke en eksplosiv udvikling fra dag til anden.

Symptomerne kan ofte bevæge sig ned gennem fod og til tå. Derfor er nedsunket forfod øvelser også præget af at træne foden helt ned til tåen.

De ovenstående smerter sammenlignes ofte med andre tilstande som forstuvet ankel, gængse kramper i benene og lignende smerter. Du kan desuden læse mere om tilstanden, hæl- og fodsmerter og denne form for skade på Sundhed.dk.

Øvelser, som du kan gøre løbende i hjemmet

Hvis du oplever at have fået nedsunket forfod, kan det være en idé at huske sine øvelser. De gør at din fod ikke stivner mere end højst nødvendigt, og du bevægeliggøre foden.

Du bør roligt træne med øvelser, når du er derhjemme. Det er rolige cirkuleringer, buk af underfoden, så du placerer trædepuden og skubber benet henover for at strække under foden, svangen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.