fbpx

Træning hos fysioterapeuten giver dig sikkerhed

Træning, fitness og motion er populært, og dét er godt. Når du bevæger dig, holder du muskler, knogler og led ved lige – og dit kredsløb fungerer bedre.

I FysioDanmarks klinikker landet over træner mange mennesker hver dag. Nogle træner for at rette op på skader i knæ eller skuldre, andre træner for at holde kroppen så rask som mulig trods en fysisk sygdom og atter andre træner for at nå bestemte mål. De har fx sat sig mål om at gennemføre særlige løbe-, vandre- eller cykelture.

Der er også mange eliteatleter, der træner hos FysioDanmarks fysioterapeuter. Fælles for alle, der træner hos FysioDanmark, er, at de får god og faglig vejledning i træningscentret.

Motion_sundhed_lille

Professionel vejledning i træningscentret

Du kan træne og motionere på mange måder. FysioDanmarks fysioterapeuter vejleder dig om, hvad der passer bedst til dig og dine behov.

Vejledning fra en fysioterapeut giver dig sikkerhed for, at du træner og motionerer hensigtsmæssigt. Du kan fx få et personligt træningsprogram med opfølgning, hvor du selv træner i klinikkens træningscenter og får løbende opfølgning af din fysioterapeut.

Find din lokale fysioterapeut - klik på Danmarkskortet og find den nærmeste FysioDanmark klinik.

Få en personlig træner hos din fysioterapeut

Vil du være sikker på, at du træner korrekt, og vil du have inspiration til netop dine personlige mål? Det kan du få hos mange af FysioDanmarks lokale klinikker.

En personlig træner analyserer dine behov, dit nuværende niveau og skræddersyr en træningsplan, der matcher dit temperament og dine ønsker. Planen tilpasser I undervejs, efterhånden som du når dine delmål. Med en personlig træner får du synliggjort dine resultater fx via konditionstests, styrketests, vejning, kropsmål og test af smidighed.

Ring til din lokale FysioDanmark og hør, hvad de kan tilbyde dig.

20150417-A-FYS-K-13-træning_Udenlogo

Holdtræning hos FysioDanmark

Mange af FysioDanmarks klinikker har forskellige former for holdtræning. Der er hold til alle niveauer. Dig der ikke har trænet før, eller dig som vil prøve en ny spændende træningsform. Vælg fx mellem:

 • Pilates- & yogahold

 • Puls & styrke

 • TRX/Slyngetræning

 • Zumba & gymnastik

 • Skihold

 • CrossFit, Biking/Indoor Bike & Boksning

 • Knæ, ryg & skulderhold

 • og mange, mange flere.

Se hvilke hold din lokale klinik tilbyder - Find klinik

Der er fordele ved holdtræning hos fysioterapeuten

Vores undervisere er professionelle, og vores fysioterapeuter bestræber sig på at hjælpe og vejlede dig, så du laver øvelserne korrekt. Vi lægger stor vægt på at tilpasse øvelserne til dine behov og eventuelle udfordringer, du har. Hos os er du i de bedste hænder, og du får råd og vejledning baseret på den nyeste faglige viden.

20150327-A-FYS-K-7-sk_Hold

Træning og fysiske tests

Hvis du er i tvivl om, hvilken slags træning der vil være god for dig, så hjælper FysioDanmarks fysioterapeuter dig med at finde ud af det. En fysioterapeut kan teste dig på forskellige måder og hjælpe dig med at afdække, hvor stærk du er, hvor god din kondition er eller fx om din balance er i orden.

En test kan bestå i, hvor mange gange du kan nå at rejse og sætte dig fra en stol på et minut. Det kan også være en konditionstest på cykel, eller det kan være en styrketest af de store muskler, hvor du bliver testet meget grundigt igennem.

Hvem har gavn af en fysioterapeutisk test?

Alle kan have god gavn af en test eller status på sin egen krop. Så tests er ligeså relevante for dig, der er seriøs omkring din træning – som for dig, der vil i gang og gerne vil vide, hvordan din træningstilstand er.

Vores mere end 60 klinikker tilbyder mange forskellige tests relateret til træning. Hos mange af vores klinikker kan du læse om tests på deres hjemmesider, og ellers er du altid velkommen til at ringe til din lokale FysioDanmark klinik og få råd og vejledning.

Her er to eksempler på tests, som en fysioterapeut kan udføre. Der findes mange flere, så kontakt din lokale klinik og hør om, hvilke muligheder de har til dig.

Løbestilsanalyse

Mange af vores klinikker tilbyder en komplet fysioterapeutisk løbestilsanalyse. Det kan være nyttigt både for dig, der er begynder, eller dig som er professionel løber.

Mange løbere får en form får løbeskade, et problem med fod eller hæl, eller smerte i eller omkring knæet – og i flere tilfælde kan en analyse af din løbestil afdække årsagerne og hjælpe til med at forebygge skader.

En analyse af din løbestil hos fysioterapeuten er grundig og varer ca. 45 minutter. Analysen omfatter typisk:

 • Biomekanisk high-speed videoanalyse

 • Snak omkring tidligere eller nuværende skader

 • Komplet bevægelsesanalyse

 • Vurdering af løbesko og indlæg

 • Træningsvejledning

 • Rådgivning omkring løbetræning og løbeøvelser

 • Optimering eller korrektion af løbestil

Løbestilsanalyse-sh_kvadrat

Laktat-test

Laktattest150-sh_kvadrat

En laktat-test er målrettet dig, som træner udholdenhedsidræt som fx løb, triatlon eller cykling. Testen giver dig en her-og-nu-status samt en personlig træningsvejledning med information om træningszoner mv.

Testen bliver gennemført som en ’trappetest’ på løbebånd eller cykel, hvor belastningen øges hvert fjerde minut, indtil du ikke kan løbe eller cykle hurtigere, eller ønsker at stoppe testen. Undervejs registrerer vi puls, laktat-niveau (mælkesyre), indplacerer dig på en Borgskala og registrerer dit tempo.

Din fysioterapeut gennemgår testresultaterne sammen med dig, og du får vejledning om din fremadrettede træning.