Springhofte - Hvad er, og hvordan behandles det?

Søger du professionel hjælp til en springhofte, eller viden om hvordan dette behandles korrekt? Hos FysioDanmark finder du +80 klinikker i hele landet, og dermed en fysioterapeut tæt på dig.

springhofte

Hvad er en springhofte?

Hvad er springhofte, og hvordan behandles det? Den korte beskrivelse af en springhofte (også kaldet coxa saltans) er når der opstår smerter og “klik” i hoften ved bevægelse. Det ses ofte ved gymnaster, dansere, løbere og lignende som har den primære bevægelse i ben og hoftepartiet. Det er en smerte som foregår på ydersiden.

Det er ikke en farlig tilstand, men en tilstand som kan give “stråler” ned igennem benet, knæet og kroppen. Der findes både indre og ydre springhofte, hvor den ydre (tractus iliotibialis) og indre (iliopsoas).

Det anbefales af sundhed.dk blandt andet at forsøge at behandle disse smerter med fysioterapi først, og hvis ikke dette lindre eller hjælper, kan der være tale om en henvisning til en potentiel operation.

Smerter i hofte, lænd og denne region

Denne tilstand er ofte ikke en som forveksles med andre tilstande eller smerter, da den typiske og genkendelige klik-lyd og ydre smerte afslører tilstanden.

Det kan dog være vigtigt at komme til et professionelt tjek på dine smerter, da smerterne og lidelserne kan skyldes andet smerte i ryg, hofte, eller fra tidligere hovedpine eller nakkesmerter. Det er dog ofte noget som opstår for idrætsudøvere.

Symptomer på springhofte, foruden lyden, er ofte smerter, når du ligger på hoften, eller hvis den er i spidsbelastede situationer i forbindelse med sport eller bevægelse. Dyrker du meget motion, er det derfor også altid en fordel at lave forebyggende hofteøvelser.

Få behandling af springhofte af fysioterapeut

Det kan være vigtigt at få behandlet sin springhofte, hvis det er til gene for din bevægelse, så tilstanden ikke udvikler sig, og potentielt kan ende med en henvisning til en hofteoperation.

Hvad er springhofte medicin godt for? Oplever du smerter, kan det være en idé at tage smertestillende, for at smertelindre og nedsætte inflammationen i hoften.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.