Trælår – information og behandlingsmetoder

Et trælår er en stødskade på låret og opstår ofte i kontaktsport som fodbold, håndbold og ishockey. Det er en ret typisk skade, og mange, der dyrker en kontaktsport som førnævnte, vil opleve at få skaden en eller flere gange. 

Selvom det går over igen, kan skaden være meget generende, og der er et par ting, det er vigtigt, man er særligt opmærksom på, hvis man får et trælår.

Trælår

Symptomer på trælår

Skaden gør ondt med det samme, og smerten tiltager i løbet af de første minutter. Senere vil der opstå hævelse og det kan volde problemer at bevæge låret og benet. Der kan også opstå blodudtrædninger i underhuden nedenfor skadestedet. 

Disse symptomer er helt ufarlige, men man skal være opmærksom, hvis smerterne bliver ved med at tage til, hævelsen bliver meget voldsom og låret hårdt som et bræt. Disse i kombination med indskrænkning af bevægelse kan være tegn på kompartmentsyndrom. Selvom dette er meget sjældent, bør man opsøge læge ved mistanke, da denne tilstand kræver behandling.

Læs mere om symptomer på sundhed.dk.

Behandling af trælår

I kølvandet på et trælår er det vigtigt at holde skadestedet i ro og køle det ned. Man kan lægge en komprimerende bandage og hæve låret højt. I tiden efter skaden skal man:

  • Aflaste benet
  • Eventuelt tage medicin af typen NSAID for at dæmpe smerter og betændelse Denne behandling varer ikke mere end et par dage 
  • Begynde at genoptræne stille og roligt, når smerterne er fortaget tilstrækkeligt. Man kan begynde med cykling og senere lave styrkeøvelser
  • Eventuelt besøge en fysioterapeut

Professionel hjælp hos Fysio Danmark

FysioDanmark tilbyder alt fra skræddersyet fysioterapi til dybdegående massage. På vores klinikker rundt omkring i landet står specialister i al slags behandling og genoptræning klar til at hjælpe dig uanset behov. 

Er du interesseret i at blive endnu klogere på din krop, så læs også vores indlæg om slatterknæiskiasnerven og løberknæ.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.