Nerve i klemme i ryggen - Årsager og øvelser til lindring

Ofte når du har en nerve i klemme i ryggen, omhandler det iskiasnerven, og at denne kan være klemt i forbindelse med specifikke bevægelser eller vrid i din ryg. Læs mere om årsager til dette, og hvilke øvelser du bør lave.

Nerve i klemme i ryggen

Hvad indebærer det, at have en nerve i klemme i ryggen?

Mange mennesker oplever gennem årene at få en nerve i klemme i ryggen, hvilket kan være ganske ufarligt, og hvor det roligt kan trænes eller masseres væk. Dog hænder denne type problem ofte sammen med iskiasnerven. Iskiasnerven er den længste nerve, som starter fra lænden og bækkenet og løber ned gennem ben og lår.

Derfor, når du får en nerve i klemme i ryggen, kan det ofte starte og have rødder i denne store nerve. Når man løbende bliver ældre forøges chancerne for problemer eller forstrækninger i denne nerve, da de hulrum, som den udspringer fra klemmes mere og mere og bliver snævre.

Ofte er symptomerne på dette, at du kan mærke en summen i lænden og ryggen og have bevægelighed besvær, i mere eller mindre grad. Det kan tiltider mærkes som summen ned gennem benet og låret.

Skræddersyet forløb til dine skader

Oplever du en nerve i klemme i ryggen grundet en tidligere diskusprolaps, piskesmæld eller spinalstenose, så anbefaler vi, at du ser ind i et skræddersyet trænings, eller genoptræningsforløb. Det er essentielt at behandle dette korrekt, og med de rette øvelser, så nervene ikke sætter sig yderlige i klem.

Hos FysioDanmark kan du bestille en uforpligtende tid til en forundersøgelse, hvor vi først og fremmest ser på hvordan din nerve i klemme i ryggen påvirker din bevægelighed og om der er behov for et yderligere forløb, foruden dine hjemmeøvelser.

Læs mere om diskusprolaps på Sundhed.dk, hvor du bliver klogere på kroppens funktion og eventuelle eftermen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.