Fibromyalgi symptomer - Forstå sygdom og behandling

Hvordan aflæser du fibromyalgi symptomer og hvilke triggerpunkter, som du skal være opmærksom på? Vi hjælper dig med at forstå dine smerter.

Fibromyalgi symptomer

Hvad er fibromyalgi?

Fibromyalgi er en såkaldt sygdom, som viser sig ved smerter af kronisk karakter i led og muskler. Det er en generaliseret smertetilstand, som kan variere i grader af smerte fra dag til dag, og det kan derfor for nogle ofte være svært at vurdere hvorvidt det er fibromyalgi symptomer eller anden sygdom eller skade.

Dog oplever man typisk de samme symptomer, som overordnet er:

  • Stivhed og smerter
  • Træthed
  • Variation i smerter


Du skal være opmærksom på at denne tilstand og følgende symptomer godt kan forveksles med andre ting, såsom: hovedpine og nakkesmerter, slidgigt i ryggen, frossen skulder og mange andre tilstande.

Forstå dine symptomer

Lad os uddybe de typiske og overordnede fibromyalgi symptomer og triggerpunkter, som fremgår ovenfor.

  • Stivhed og smerter: Du vil opleve stivhed og smerter i hele kroppen, hvor intensiteten kan varierer alt efter hvor på kroppen og din individuelle krop. Af triggerpunkter i kroppen og ofte symptomer: blæreirritation, hovedpine, prikken og følelsesløshed, tarmirritation mv.
  • Træthed: Det er meget ofte at folk med fibromyalgi oplever træthed. Det kan både være grundet symptomer og nattesøvnen bliver forværret, men også en lad energi, som kan føles deprimerende.
  • Variation i smerter: De mest skjulte parametre ved denne sygdom er dens mulighed for variation. Der kan ændres i intensitet såvel som type af smerter fra dag til dag. Hvilket gør denne sygdom utilregnelige og ofte svær at spotte på baggrund af de typiske triggerpunkter og symptomer.

 

Kontakt en professionel fysioterapeut til behandling

Har du i mange år haft problemer med fibromyalgi symptomer og er begrænset i din hverdag, så kan det være en idé at overveje forskellige former for behandling. Det vil ikke fjerne sygdommen, men give dig redskaber til at komme bedst muligt i gennem hverdagen og smerterne.

Læs i mellem tiden mere om tilstanden på Sundhed.dk.

Hos FysioDanmark har vi professionelle fysioterapeuter, som ser ind i dit individuelle behov for behandling, og skræddersyer dit forløb efter dine smerter og symptomer. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.