Seneskedehindebetændelse - Træning af håndled og fod

Er du en af de mange, som døjer med seneskedehindebetændelse i enten håndled eller fod, kan du med god træning gøre leddet stærkere, og derfor mindske belastningen. 

seneskedehindebetændelse

Hvad er seneskedehindebetændelse?

Tager du til lægen og får konstateret seneskedehindebetændelse, indebærer det, en betændelsestilstand i dine seneskeder. Disse sener er det væv som ligger omkring led som fx på en fod eller håndled. Det kommer ofte af belastninger i disse områder, ofte gennem ensidigt arbejde eller gentagende bevægelser.

De typiske symptomer på seneskedehindebetændelse er ømhed omkring leddet, om det er håndled eller fod/ankel.

Du mærker især smerte, når du trykker på senen eller området omkring. Smerter ved bevægelse og støtte på leddet såvel som nedsat funktion. Disse smerter kan også forveksles med musearm, forstuvet ankel, gængse kramper i benene og lignende smerter. Du kan desuden læse mere om tilstanden og skaden på Sundhed.dk.

Hvordan træner man sine håndled og fodled?

Hvis først du har fået konstateret seneskedehindebetændelse, er det ofte noget som er tilbagevendene. Det er dog noget, hvor du kan træne dig til bedre styrke i led. Det vigtigste er dog, at vide at der ikke er en hurtig behandling af situtationen, men at det kræver tålmodighed med løbende rolige øvelser.

Det bedste du kan gøre er løbende at:

  • Holde bevægelighed i håndled eller fod (men roligt, og uden overbelastning)
  • Brug gerne støttebind, så du aflaster leddet

 

Derudover kan det være en idé at tale med en professionel fysioterapeut, som kan hjælpe med at udforme det helt rette program for “genoptræningen” efter en seneskedehindebetændelse. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.