Piriformis syndrom øvelser - Træn muskulatur i bækkenet

Har du problemer med spændinger i dit bækkenet, så anbefaler vi dig piriformis syndrom øvelser, som træner lårbenet og bækkenet. Dette syndrom udspringer fra korsbenet og den nederste del af ryggen, hvorfor disse er i fokus ved øvelser hertil. 

Piriformis syndrom øvelser

Hvad indebærer piriformis syndrommet?

Dette piriformis syndrom er en disgnose, som indebærer smerter og ømhed i balderegionen. Symptomerne kan starte roligt ud, med normal ømhed i balder, men hvis dette tager til efter 4 uger, anbefales man at søge læge.

Diagnosen er hverken farlig eller udvikler sig til yderligere sygdomme eller skavanker, du kan mere simpelt behandle det med piriformis syndrom øvelser. Disse øvelser tager ofte udgangspunkt i stræk af underben, lårben og lænden. Der findes et utal af større behandlinger, hvor der på den lægefaglige front er uenighed i de forskellige behandlingseffekter. 

Du kan derfor altid kontakte din læge eller fysioterapeut om din specifikke skade, eller læse mere om syndromet på Sundhed.dk, hvor de gennemgår diagnosen yderligere og hvordan denne stilles.

Inspiration til øvelser i hjemmet

Der findes forskellige små og nemme øvelser, som du kan benytte dig af derhjemme, som kan være forebyggende for smerten eller ømheden. Men hvor du med en professionel fysioterapeut vil opleve et mere effektivt og skræddersyet forløb.

Piriformis syndrom øvelser:

  • Inspiration 1: Befind dig på ryggen og bøj dine knæ og skub underlivet op. Stræk ét ben ad gangen og lad piriformis (musklen i balden) her blive styrker og strukket.
  • Inspiration 2: Sæt din på bagdelen, og bøj det ene ben over den andet, placér en hånd på ydersiden og pres mod siden, så du oplever et stort stræk i det store områder af balden.


Derudover kan du finde yderligere viden om flere skader og træningstips i alt fra genoptræning af knæ og hofte, diskusprolaps og piskesmæld og til korsbåndskade.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.