Genoptræning af knæ og hofte – Få hjælp hos en fysioterapeut

En genoptræning af knæ og hofte både før og efter en operation er en vigtig faktor i forhold til at komme godt og sikkert tilbage til hverdagen. Kontakt en fysioterapeut hos Fysio Danmark som kan hjælpe dig godt i gang.

genoptræning af knæ og hofte

Behandling og øvelser til genoptræning af knæ og hofte

Nogle gange vil det være svært at komme 100% tilbage til udgangspunktet efter en operation, men der skulle gerne ske en markant forbedring med den rette træning.

Det samme gælder, hvis du skal genopbygge din kropsstyrke efter diskusprolaps og piskesmæld eller andre længerevarende skader.

I forbindelse med en operation eller skade vil din læge ofte anbefale, at du kontakter en fysioterapeut, som kan skræddersy et program, der passer nøjagtig til din situation. Det er vigtigt at få sammensat dit forløb til din skade, da det ellers kan forværre kroppens funktion, hvis du udfører din genoptræning af knæ og hofte forkert.

Efter operationen kan du eventuelt forhøre dig om, hvor hurtigt du må starte med fysisk aktivitet. Det ses ofte efter knæoperationer, at patienter kan starte med at bruge en motionscykel og herefter gradvist øge distance og tempo.

Hvordan arbejder en fysioterapeut med denne skade og træning?

Til at begynde med vil øvelserne hos en fysioterapeut i forbindelse med genoptræning af knæ og hofte handle om at træne bevægelighed, mens der senere vil være mere fokus på styrke.

Det vil være en rolig genopbyggelse af styrken i ledende og muskulaturen omkring benet og op til hoften.

Læs blandt andet nærmere om, hvad der sker under en større skade eller operation i knæ og hofte Sundhed.dk, så du kan arbejde med din krop og træning bedst muligt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.