Meniskskade - Bliv klogere på symptomer og behandlinger

Ved en meniskskade opstår der revner på tværs eller langs menisken, hvor en lille del af menisken kan komme i klemme mellem ledfladerne når der sker bevægelse i knæet. 

meniskskade

Hvad er symptomerne for denne tilstand?

Er du i tvivl om du har en meniskskade, vil nogle af de mest almindelige symptomer være intense og ofte stikkende smerter i knæet. Smerter som disse har tendens til at komme og gå, hvor man kan opleve forværring af disse ved fysisk aktivitet. Derudover kan andre gængse symptomer være alt fra aflåsninger i knæet, kliklyde eller gentagne hævelser. Det er almindeligt, at der inden for de første 24 timer efter skaden er sket, at knæet hæver.

Desuden udløses en meniskskade særligt af rotationer i knæet. Så hvis du f.eks. har svært ved at vende dig i sengen eller har ondt når du går op ad trapper, kan det skyldes en skade på menisken.

Hvis du derimod oplever at dit knæ er låst, og din bevægelighed er begrænset inden for området fra 30-70 grader, kan dette skyldes, at en større del af menisken er fanget, også kaldet en “buckethandle læsion”. I dette tilfælde er det vigtigt at kontakte lægen med det samme, da det kan være en meniskskade hvor der muligvis er behov for operation. 

Udforsk andre sygdomme eller dyk ned i emnet om meniskskader

Hos FysioDanmark elsker vi løbende at dele ud af vores viden om skader, bevægelsesproblemer, træningsmetoder, så du altid er opdateret på de nyeste sundhedsudviklinger. Uanset om du søger information om behandling af skinnebensbetændelse eller døjer du med spændingshovedpine, så står vi klar med vejledning og gode råd til dig.

Ønsker du derimod at vide endnu mere om meniskskader, herunder årsager til deres opståen eller andre symptomer, anbefaler vi, at besøge Sundhed.dk. De holder dig løbende opdateret med information om både behandlinger, symptomer og de seneste forskningsresultater på området.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.