Indeklemningssyndrom i skulder - Rotatorcuffsyndrom

Oplever du ofte smerter i skulderpartiet, så kan det være et tegn på indeklemningssyndrom i skulderen, også kaldet “Rotatorcuffsyndrom”.

Læs med herunder og bliv klogere på området.

indeklemningssyndrom

Hvad betyder indeklemningssyndrom?

Symptomer på indeklemningssyndrom er ofte tiltagende smerter på forside og fronten af skulderen. Det mærkes ved smerter i løft af skulderen og armen, eller når du ligger på denne. Det er ikke noget farligt, og du behøver ikke søge læge ved denne tilstand. 

Hvis du oplever indeklemningssyndrom, rotatorcuffsyndrom, bør du være opmærksom på at lave øvelser med kroppen, undgå positioner som volder dig smerte og skab variation i arbejdspositioner.

Rotatorcuffsyndrom kommer fra den muskel som sidder inde i din skulder og smerter i denne sker ofte for kvinder +40 år. Du kan læse mere uddybende om lægefagligheden på dette syndrom på Sundhed.dk

Skulder øvelser til smerterne

Hvis du døjer med, eller oplever symptomer på indeklemningssyndrom i skulder eller skulderparti, har vi nogle øvelser, som du kan gøre brug af hjemme. Derudover vil vi anbefale at kontakte en fysioterapeut i dit nærområde, som kan skræddersy et forløb til dig.

  • Cirkuler dine arme langsomt rundt forbi ørene og bag din skulder. Gentag øvelsen, og skift retning løbende.
  • Benyt elastikbånd, stil dig sidelæns til din fastmontering af båndet og træk så du træner skulderpartiet. Se evt. video af øvelser.

Døjer du med flere smerter i ryg, hofte, hovedpine eller nakkesmerter, kan du læse meget mere om andre smerter, øvelser, syndrom på vores side.

En professionel fysioterapeut til behandling af indeklemningssyndrom i skulder

FysioDanmark er en af Danmarks største fysioterapi kæder, som har +80 klinikker i hele landet, og vi hjælper med alt fra genoptræning, forebyggende træning, behandling af smerter eller lidelser og til styrketræning.

Vi skræddersyr hvert enkelt forløb, i alt fra screening af din krop for indeklemningssyndrom i skulder og til planlægning af dit forløb.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.