Tennisalbue - Find øvelser til behandling af symptomer

Oplever du at være ramt af tennisalbue eller lignende symptomer, kan du med fordel lave øvelser til behandling. Det er vigtigt at holde leddet i gang, på trods af smerter, for at bevare mobiliteten. Anvend eventuelt antiinflammatorisk medicinering samt støttebind.

Massage i København

Oplever du smerter?

Døjer du med smerter i albuen, enten på indersiden eller ydersiden, kan det være kommet af en overbelastning – eksempelvis efter arbejde eller gennem fritidsaktiviteter, hvor bevægelser gentages mange gange.

Denne smertetilstand, også kaldt epikondylit, skyldes overbelastning af senefæster i albueområdet. Der findes to varianter af smerterne:

  • Tennisalbue: smerter på ydersiden, også kaldet lateral epikondylit
  • Golfalbue: smerter på indersiden, også kaldet medial epikondylit

Navnene er forbundet med de sportsgrene, som tilstandene typisk opstår ved. Det er dog langt fra altid årsagen. Smerterne stråler ofte ned i underarmen og ud i håndleddet og kan give en murrende fornemmelse.

Behandling af symptomer på tennisalbue

Da funktionen af armen nedsættes ved en tennisalbue, kan det være vanskeligt både at bruge den og arbejde med den. Det kan være invaliderende i op til flere måneder, og derfor bør der søges læge, hvis symptomerne ikke går væk af sig selv.

Behandling af tennisalbue sker ved at aflaste armen, så vidt muligt. Hertil kan is være en god måde at mindske spændinger og smerter, samt smertestillende. Har man brug for at kunne bruge armen, kan tape være en god måde at støtte albuen på.

På kort sigt, synes blokadebehandling at være den bedste behandling. Behandling med kortikosteroider, der er smertestillende, som også dæmper betændelse, har som regel god og hurtig effekt på symptomer for tennisalbue.

Øvelser til tennisalbue

Der findes forskellige øvelser, som du kan udføre, hvis du oplever at have tennisalbue. Prøv eksempelvis:

  1. Sæt dig på en stol, og placer din underarm på dit lår. Bøj nu din håndled ned mod gulvet, og før det herefter så langt tilbage mod overarmen, som muligt. Gentag 10 gange.
  2. Sæt dig på en stol, og placer din underarm på låret med indersiden opad. Sæt en træningselastik omkring hånden og omkring foden, helt stramt, og flex håndleddet op og ned. Gentag 10 gange.
  3. Sæt dig på en stol, og placer underarmen på låret, med indersiden opad. Sæt en træningselastik omkring hånd og fod, hav armen og håndleddet let bøjet. Træk nu forsigtigt, i en bevægelse, først håndleddet og så underarmen op mod overarmen. Gentag 10 gange.

Læs også om skinnebensbetændelse her. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.